VOLKEL - De Luchtmachtdagen vrijdag en zaterdag op vliegbasis Volkel hebben met in totaal 220.000 bezoekers een ware volksoploop veroorzaakt.

Vooral zaterdag was met 145.000 bezoekers een topdag. Dat liet een woordvoerster van de Luchtmacht zaterdag aan het eind van de middag weten. In de ochtenduren stonden er op de routes richting de vliegbasis lange files.

Zowel vrijdag als zaterdag kregen de bezoekers een vliegshow te zien waaraan in totaal 150 vliegtuigen deelnamen.

Formatievlucht

Zaterdag viel daarbij de ongebruikelijke formatievlucht van de Avro Vulcan, de Hunter en de F-16 in de nieuwe oranjekleur op.

Ook op het gebied van werving sloeg de Luchtmacht een goede slag. De woordvoerster kon nog geen exacte aantallen geven, maar noemde de belangstelling voor functies bij de Luchtmacht 'buitengewoon goed'.

De Vries

Tijdens de Luchtmachtdagen namen staatssecretaris van Defensie Jack de Vries en voorzitter van de NOCNSF Erica Terpstra een online fitheidstest voor de Luchtmacht in gebruik. Kandidaten kunnen hiermee via internet hun fitheid testen om te kijken of ze geschikt of ongeschikt zijn voor een functie bij de Luchtmacht.

Volgend jaar is vliegbasis Gilze-Rijen gastheer voor de Luchtmachtdagen.

Open Dagen Luchtmacht 2009