ORANJESTAD - Een medisch team is vrijdagochtend aan boord gegaan van het cruiseschip Ocean Dream, dat even daarvoor was afgemeerd bij Aruba. Het schip kwam vrijdagochtend rond vier uur Nederlandse tijd bij het eiland aan.

Het medisch team met artsen en medewerkers van de Directie Volksgezondheid werd met een shuttle naar het cruiseschip gebracht.

Ze zullen de ongeveer negenhonderd passagiers en bemanningsleden aan boord onderzoeken op symptomen van de Mexicaanse griep.

De Arubaanse autoriteiten verwachten overigens dat het wel zal meevallen, zo lieten zij doorschemeren. Wanneer de eerste passagiers van boord kunnen, is niet bekend. Op de Ocean Dream bevinden zich ook vier Nederlandse passagiers.

Symptomen

Passagiers die symptomen vertonen (zoals griep, braken, buikpijn), moeten binnen de hekken van de terminal een speekselmonster laten afnemen. De personen bij wie de test positief uitvalt, worden teruggestuurd naar het schip. Wat er met hen gebeurt, is op dit moment nog niet bekend.

Het schip was de afgelopen dagen nergens op de Caraïben welkom. Donderdag mochten bij het Venezolaanse eiland Isla Margarita ruim driehonderd passagiers het cruiseschip verlaten.