MIDDELBURG - Het hele netwerk van vaste telefoonnummers in Walcheren heeft donderdag vijf uur lang platgelegen door een kabelbreuk.

Dat heeft een woordvoerster van KPN laten weten. De breuk was ontstaan bij wegwerkzaamheden aan de A58 bij Sint Joosland.

Helikopter

De storing ontstond donderdagochtend kwart voor negen. Vaste lijnen in gemeenten als Middelburg, Vlissingen en Veere waren niet bereikbaar. Ook de mobiele telefonie van KPN werkte niet.

KPN wist rond kwart voor twee donderdagmiddag de breuk provisorisch te herstellen. Daarvoor werd personeel per helikopter ingevlogen, aldus de zegsvrouw.

Overbelast

Door de storing bij KPN raakte telefoonlijnen van andere providers overbelast. Ook het noodnummer 112 was slecht te bereiken. Hulpdiensten bemanden alle brandweer-, ambulance- en politieposten met extra mensen.

Op de Markt in Middelburg zette de politie een extra post neer terwijl elders in Walcheren meer agenten op de been waren.

Alarmnummer

Het alarmnummer 112 in de regio Middelburg was volgens KPN al snel weer bereikbaar doordat de lijn werd omgeleid via de centrale in Tilburg.

Volgens een woordvoerder van de politie heeft de storing hierdoor niet tot problemen geleid. Bij de politie en de ambulancepost zijn geen meldingen gedaan van de onbereikbaarheid.

Ondernemers leden wel schade, doordat onder meer ook pinautomaten niet werkten. Hoe groot die schade is, is onbekend.