AMSTERDAM - De lichamen die geborgen zijn van het neergestorte Air France-toestel vertonen meerdere breuken in benen, heupen en armen.

Een woordvoerder van de Braziliaanse lijkschouwers heeft dit woensdag gezegd. Experts concluderen hieruit dat het toestel vermoedelijk in de lucht in stukken uiteen is gevallen.

De omschrijving van de staat waarin ongeveer vijftig geborgen lichamen verkeren en het grote aantal brokstukken van het toestel dat is gevonden, duiden er op dat het vliegtuig in de lucht in stukken is gebroken, aldus Frank Ciacco, een voormalig forensisch deskundige van de Amerikaanse Nationale Veiligheidsraad voor Verkeer.

Textiel

Ook de omstandigheid dat er weinig textiel op de lichamen is gevonden duidt op het uiteenvallen van het toestel in de lucht.

Als een toestel in de lucht uiteenvalt worden de kleren eenvoudig afgescheurd, aldus experts.

Brokstukken

Eerder woensdag zei Paul-Louis Arslanian, het hoofd van het Franse onderzoeksbureau BEA, dat ruim vierhonderd brokstukken van het op 31 mei neergestorte toestel zijn gevonden.

Arslanian noemde de vondst van zoveel materiaal bevorderlijk voor het onderzoek. Hij voegde hieraan toe dat een conclusie over de toedracht nog niet kan worden gegeven.

Onweer

Het toestel was op weg van Rio de Janeiro naar Parijs. Het kwam in zwaar onweer terecht toen het van de radar verdween.

Reddingswerkers en onderzoekers uit Brazilië, Frankrijk, de Verenigde Staten en andere landen onderzoeken methodisch het oppervlak van de Atlantische Oceaan en de diepe wateren op tekenen van de Airbus A330. Alle 228 mensen aan boord vonden de dood.

Zwarte dozen

De twee zwarte dozen, de vluchtgegevens en de cockpitrecorders van het toestel zijn nog niet gevonden.

Aangenomen wordt dat zij ergens op grote diepte liggen. De zwarte dozen geven nog ongeveer twee weken signalen af.