ARNHEM - De Arnhemse politie werkt nog steeds met ongeveer twintig mensen aan het onderzoek naar de moord op de 44-jarige Alex Wiegmink. De inwoner van Drempt werd 20 januari op de Posbank in Rheden om het leven gebracht. Volgens een woordvoerder van het rechercheteam zijn er nieuwe gegevens, waarvoor de politie volgende week opnieuw landelijk aandacht wil vragen.

Alex Wiegmink trimde dagelijks een rondje over de Posbank. Toen de huisschilder 20 januari niet op tijd thuis kwam, kamde de politie direct het natuurgebied uit. Enkele uren later troffen wandelaars in het Brabantse Erp een uitgebrande auto aan met daarin het verkoolde lichaam van de trimmer.

Geen dubbelleven

Uit onderzoek is vast komen te staan dat de Dremptenaar op de Posbank om het leven is gebracht. Volgens de politie staat ook vrijwel vast dat de man, die als sportief en serieus bekendstond, geen dubbelleven leidde of criminele contacten had. Enkele maanden na de moord stuitte de politie via getuigenverklaringen op een gebeurtenis in de jeugd van de man die misschien aanleiding zou kunnen zijn voor de moord, maar de woordvoerder van het team zei dinsdag dat dat spoor doodgelopen lijkt te zijn.

Welke nieuwe gegevens de politie heeft, wil de woordvoerder nog niet zeggen. Het rechercheteam heeft in de afgelopen maanden honderden tips doorgespit en is daar nu bijna mee klaar. De hoofdofficier van justitie in Arnhem heeft een beloning van 20.000 euro voor de gouden tip uitgeloofd.