ARNHEM - Een 37-jarige Arnhemmer heeft bij de politie bekend, dat hij op 2 juli een 50-jarige plaatsgenote in haar woning heeft verkracht en vermoord. De man zou gehandeld hebben onder invloed van alcohol en cocaïne.

Dat heeft een woordvoerder van de politie woensdag bekendgemaakt bij het afsluiten van het onderzoek naar de moord in de Sint Peterlaan. De verdachte werd 20 juli op Schiphol aangehouden toen hij terugkeerde van een vakantie naar Thailand. Hij zit nog steeds vast.

De Arnhemmer werkte als klusjesman bij de alleenwonende vrouw. Daarom had hij een sleutel van haar woning. Toen hij in geldnood zat en onder invloed van drank en drugs was, stapte hij het huis binnen om geld te zoeken. Toen hij de bewoonster tegenkwam, begon zij te gillen. In een poging haar in bedwang te houden zou de Arnhemmer de vrouw hebben gewurgd en ook nog hebben verkracht.

Huiszoeking

Nadat de man op Schiphol was aangehouden, is in twee woningen in Arnhem huiszoeking gedaan. Daar vond de politie onder meer de portemonnee van het slachtoffer met DNA-sporen van zowel de verdachte als de vrouw. De politie heeft met 25 mensen aan de zaak gewerkt en stuurt deze week het proces-verbaal naar de officier van justitie, aldus de politiewoordvoerder.