MEPPEL - De politie in Drenthe onderzoekt de dood van een bewoonster van zorgcentrum de Stouwe in Meppel.

De komende nachten wordt er extra beveiliging ingezet in alle zes vestigingen van Stichting De Stouwe.

Dit heeft de directie van de woonzorgstichting dinsdag laten weten naar aanleiding van de dood van een bewoonster van het ABC-huis in Meppel.

In de nacht van maandag op dinsdag werd een 88-jarige vrouw dood gevonden in haar bejaardenwoning op de begane grond.

De politie gaat uit van een misdrijf en heeft dertig rechercheurs op de zaak gezet. Over hoe de vrouw is aangetroffen en of er sporen zijn van braak wilde de politie niets zeggen.

Begeleiding

Volgens directeur Van der Mey van De Stouwe zijn de 137 bewoners van het ABC-huis, allen hoogbejaard, zeer van slag. Zij krijgen slachtofferhulp en extra begeleiding van het personeel.

Tevens hebben sommige personeelsleden spontaan aangeboden de komende nachten in het huis te blijven slapen, zodat de bewoners zich nog veiliger kunnen voelen en er extra aanspreekpunten aanwezig zijn.

Normaliter is 's nachts in het huis wel personeel, maar geen beveiliging aanwezig. De toegangsdeur gaat vanaf negen uur 's avonds op slot.

Bijeenkomst

Op dinsdagavond wordt een besloten bijeenkomst in het bejaardenhuis gehouden om omwonenden en familie van de bewoners op de hoogte te stellen van de ontwikkelingen.

De recherche deed dinsdagmiddag groot onderzoek. De weg vanaf het station in Meppel naar het bejaardenhuis blijft afgezet tot het onderzoek is afgerond.