DEN BOSCH - De politie heeft een 59-jarige eigenaar van een gespecialiseerde particuliere zwemschool in Den Bosch aangehouden wegens ontucht.

Burgemeester Ton Rombouts schrijft dat in een brief die is bezorgd bij mogelijke slachtoffertjes uit Den Bosch en omgeving.

Op de computer van de man zijn beelden gevonden waarop te zien is dat hij seksuele handelingen pleegt met kinderen. De zwemschool stelt onder meer gespecialiseerd te zijn in zwemonderwijs aan gehandicapte kinderen.

Voor ouders van de huidige zwemlesleerlingen zijn dinsdag in Den Bosch, Vught en Drunen bijeenkomsten georganiseerd.

Brief

Justitie geeft daar een informatie over het opsporingsonderzoek en daar zijn hulpverleners van de geestelijke gezondheidszorg en Bureau Slachtofferhulp aanwezig.

In de brief schrijft Rombouts dat hij begrijpt dat ouders aan hun kinderen willen vragen of ze slachtoffer zijn geworden van ontucht. ''Deskundigen raden u af dit te doen. Zij adviseren u te verwachten tot na de bijeenkomst. Daar krijgt u tips en adviezen aangereikt hoe u, in het belang van uw kind, hier op een zorgvuldige manier mee om kan gaan'', aldus Rombouts.