SANAA - Zeven lichamen van in Jemen ontvoerde buitenlanders zijn gevonden in het noorden van het land. Dat hebben Jemenitische veiligheidsfunctionarissen maandag gemeld. Onder de doden is een kind.

Twee andere kinderen zijn levend teruggevonden. Andere functionarissen repten van drie gevonden lichamen van buitenlandse vrouwen. De slachtoffers zouden zijn doodgeschoten.

De veiligheidsfunctionarissen lieten weten dat de lichamen zijn gevonden door een stammenleider in Noshour, ten oosten van het bergachtig gebied waar de buitenlanders eerder waren ontvoerd.

Het Jemenitische ministerie van Defensie meldde zondag dat sjiitische opstandelingen in het noorden van Jemen negen buitenlanders hadden ontvoerd.

Gijzelaars

De gijzelaars zouden zeven Duitsers, een Brit en een Zuid-Koreaanse vrouw zijn. De drie kinderen zouden Duits zijn.

Ze werkten voor de Nederlandse hulporganisatie Worldwide Services (WS). De in Emmeloord geregistreerde organisatie is opgezet door voormalige werknemers van het Deventer Ziekenhuis. De organisatie was maandag echter niet voor commentaar bereikbaar.

Worldwide Services assisteert het ministerie van Gezondheid van Jemen bij de zorg in het Republican Hospital in Saadah, een stad bij de grens met Saoedi-Arabië.

Voor de organisatie werken zo'n twintig medische vrijwilligers uit verschillende landen. WS wordt onder meer gesteund door Tonga, een stichting die gelieerd is aan het Deventer Ziekenhuis en hulporganisaties in ontwikkelingslanden voorziet van medische hulpmiddelen en educatiemateriaal.

Opstandelingen

Het is niet bekend welke groep achter de ontvoering van de buitenlanders zat. In het gebied van Saada begon een sjiitische groep in 2004 een opstand tegen de regering.

De opstandelingen stellen dat ze achtergesteld en gediscrimineerd worden.