DALLAS - Een New Yorker die vier weken vakantie had stuk te slaan, dacht die tijd goedkoop door te komen door zich via luchtpost naar zijn ouders in de Amerikaanse stad Dallas te laten verschepen.

De man liet zich door een expeditiemedewerker van zijn werk in een krat opsluiten en op kosten van zijn baas versturen naar zijn ouderlijke woning in DeSoto. Toen hij daar werd afgeleverd, kraakte hij het hout open met een koevoet, schudde de hand van de geschrokken postbode en liep grijnzend weg.

Gearresteerd

Volgens de Amerikaanse krant The Dallas Morning News is het lachen de New Yorker echter vergaan, omdat hij een deel van zijn vakantie achter de tralies mag doorbrengen. De Amerikaanse federale recherche FBI wil weten hoe de man twee dagen lang 2250 kilometer heeft kunnen afleggen via drie verschillende luchthavens, zonder dat veiligheidspersoneel dat merkte.

Volgens een bron bij de FBI is de man dom geweest dat hij zo snel uit het krat stapte. De postbode zag zijn ogen door de spleten van het krat en dacht dat hij dood was. Hij belde daarop de politie, die de New Yorker arresteerde wegens andere aanklachten die in Dallas nog tegen hem openstonden.

De verzending van luchtvracht is volgens luchtvaartexperts een van de hiaten in de beveiliging. Volgens het Amerikaanse bedrijf Air Security International is het vrijwel onmogelijk om luchtvracht aan dezelfde controles te onderwerpen als passagiers en bagage.