ROTTERDAM - De politie in Rotterdam heeft woensdagavond een nog onbekende verdachte neergeschoten. De man maakte deel uit van een groepje mannen dat volgens omstanders met een vuurwapen had gezwaaid in de omgeving van het Centraal Station en concertzaal De Doelen.

De agenten besloten daarop geen risico te nemen en schoten een van hen in het been. Dat heeft een politiewoordvoerder gemeld.

Volgens de zegsman liepen de verdachten op de West-Kruiskade toen omstanders de politie waarschuwden. Zij werden daarna in de gaten gehouden met beveiligingscamera's totdat de politie arriveerde.

Zodra de verdachten de agenten zagen, namen zij de benen. De politie loste daarop waarschuwingsschoten in de lucht en schoot daarna gericht.

Aangehouden

De neergeschoten man is aangehouden. Bij hem is geen vuurwapen aangetroffen. Een onbekend aantal anderen is nog voortvluchtig.

De politie hoopt aan de hand van de beelden van beveiligingscamera's meer te weten te komen over hun aantal en identiteit en over de precieze toedracht van het schietincident.

Verdachte neergeschoten in Rotterdam