LEEUWARDEN - De 63-jarige man die wordt verdacht Lusanne van der Gun te hebben ontvoerd, heeft spijt. Raadsman B. Korvemaker van de Ryptsjerker heeft dat dinsdag in Leeuwarden gezegd.

De verdachte was geschrokken van de overweldigende media-aandacht. "Al kort na de ontvoering groeide bij hem het besef dat het verkeerd was. Maar het was een rijdende trein en hij kon niet meer terug. Hij realiseerde zich dat het meisje bij de ouders hoort en niet bij hem. Door de grote aandacht van media en politie heeft hij na drie dagen besloten de ontvoering op te geven", aldus Korvemaker.

De Leeuwarder raadsman verwacht dat zijn cliënt tot de rechtzaak in hechtenis blijft. "Het is een ernstig feit", aldus Korvemaker. Waarschijnlijk moet de verdachte zich in december voor de rechtbank in Leeuwarden verantwoorden. De man heeft bekend de ontvoerder te zijn. Hij heeft een onbekend bedrag aan losgeld geëist.

Het elfjarige meisje werd ruim twee weken geleden ontvoerd in haar woonplaats Oldeberkoop. Ze was die maandag op weg naar school, toen de verdachte haar liet in zijn auto liet stappen. Twee dagen later liet de ontvoerder Lusanne in Venlo vrij.