DEN HAAG - De politie Haaglanden heeft dinsdag drie mensen aangehouden die worden verdacht van grootschalige pinpasfraude.

In Utrecht werd een vierde verdachte aangehouden. Het gaat om twee Bulgaarse mannen van 56 en 27 jaar, een 28-jarige Bulgaarse en een 23-jarige Hagenaar.

Dat heeft het Openbaar Ministerie in Den Haag bekendgemaakt. Bij huiszoekingen in Den Haag werden onder meer computers, cd-roms en papierwerk in beslag genomen. De recherche vermoedt dat de verdachten internationaal opereerden. De schade loopt vermoedelijk in de tonnen.

België

De politie kwam de bende op het spoor na een rechtshulpverzoek uit België. Daar werden eind oktober twee skimmers op heterdaad betrapt. Tijdens hun verhoor verklaarde de twee verdachten, een 41-jarige Hagenaar en een 26-jarige Bulgaar, dat zij samenwerkten met mensen in Nederland.

De groep heeft volgens de politie skimapparatuur geplaatst op pinautomaten van verscheidene banken in Den Haag, Voorburg, Wateringen en Arnhem. Daarmee konden zij de gegevens van bankpassen kopiëren en grote bedragen afschrijven van de bankrekeningen van hun slachtoffers.