SAO PAULO - Op de Atlantische Oceaan zijn tot dusverre de stoffelijke resten geborgen van 24 mensen van wie wordt aangenomen dat ze in de verongelukte Airbus zaten.

Dit hebben de Braziliaanse luchtmacht en marine maandag laten weten. Voorts is een stuk van de staart van het vliegtuig uit zee gehaald.

Afgelopen week verdween de Airbus A330-200 van de Franse luchtvaartmaatschappij Air France met 228 mensen aan boord boven zee van de radar.

Vlucht AF447 was onderweg van Rio de Janeiro naar Parijs toen het vliegtuig na ruim vier uur vliegen tijdens noodweer plotseling verdween, ruim duizend kilometer ten noordoosten van de Braziliaanse kust.

Staartstuk

Tientallen vliegtuigen, helikopters en marineschepen zijn nog altijd op zoek naar resten van het wrak en stoffelijke overschotten. De vondst van het staartstuk was een meevaller voor de speurders.

De zwarte dozen, die opheldering kunnen verschaffen over de toedracht van de crash, bevonden zich in dit deel van het vliegtuig.

De autoriteiten vermoeden dat de dozen op de oceaanbodem liggen, mogelijk op zesduizend meter diepte. De bergers willen de apparaten zo snel mogelijk traceren, aangezien de bakens eind deze maand geen signaal meer zullen afgeven.

Onderzeëer

Frankrijk heeft een onderzeëer naar het gebied gestuurd om te helpen bij de zoektocht. De Verenigde Staten stellen een team van twintig specialisten beschikbaar.

De stoffelijke overschotten worden zo snel mogelijk overgebracht naar het Braziliaanse vasteland. Forensische experts gaan de lichamen daar identificeren, bijvoorbeeld aan de hand van gebits- en DNA-onderzoek.

Daarbij worden DNA-gegevens van slachtoffers vergeleken met die van nabestaanden.