LOS ANGELES - Acteur en voormalig bodybuilder Arnold Schwarzenegger krijgt in zijn jacht op de gouverneurszetel van de staat Californië steeds meer kritiek. Ditmaal betichten twee zwarte ex-bodybuilders Schwarzenegger ervan veelvuldig racistische taal te hebben gebezigd in de tijd dat 'Arnie' nog meedeed aan wedstrijden bodybuilding.

De beschuldigingen zijn geuit op de website Drudge Report. Die verwierf in 1998 wereldfaam door voor het eerst melding te maken van het seksschandaal rond president Clinton.

Intussen zijn er nog meer artikelen en verhalen opgedoken in Amerikaanse media en websites over de bodybuilding-jaren van 'The Terminator'. Zo zou Schwarzenegger, toen nog Oostenrijker, zich zeer negatief hebben uitgelaten over de "luie en geld graaiende" Amerikanen. Hij zou destijds ook publiekelijk flink hebben opgeschept over zijn seksleven.

Zijn vrouw Maria Shriver, die actief is binnen de Democratische partij, nam het het afgelopen weekeinde voor haar Republikeinse echtgenoot op. Ze zei dat Schwarzenegger zeker "geen vrouwenhater is".

Shriver maakte maandag voor het eerst haar opwachting in de verkiezingscampagne van haar man. Ze hielp in de Californische hoofdstad Sacramento met met registreren van aanhangers van Schwarzenegger. Shriver verscheen ook op een bijeenkomst waar fondsen voor haar man werden geworven.