DORDRECHT - Nederlandse steden waar veel Antillianen wonenwillen een databank oprichten met informatie over Antilliaansedraaideurcriminelen. De databank moet de politiekorpsen en allegemeentes inzicht geven in de criminele handel en wandel vanAntilliaanse jongeren. Dat inzicht ontbreekt nu.

Dat meldde maandag burgemeester R. Bandell van de gemeenteDordrecht na afloop van een beraad in Rotterdam tussen deAntillianengemeenten. Naast Rotterdam waren volgens Bandelldaarvoor onder andere ook Capelle aan den IJssel, Dordrecht,Eindhoven, Nijmegen, Arnhem, Rotterdam, Den Haag, Breda, Tilburg,Den Helder en Amsterdam uitgenodigd.

Volgens Bandell "verhuizen veel jonge Antilliaanse criminelenvan tante naar tante en van oom naar oom. Veel jongeren zijn nieteens geregistreerd en hebben geen vaste woonruimte. Dat geeft bijeen aanhouding een hoop gedoe. De databank biedt de mogelijkheid omonmiddellijk te zien wat voor ellende er achteraan komt".

De politie Rotterdam gaat de oprichting van de databank naderonderzoeken. De gemeentes eisen verder een keiharde aanpak van dearmoede op de Antillen en goede integratieprogramma's. In oktoberpraten deskundigen van de gemeentes verder over de problemen.