ARNHEM - Een 37-jarige Duitse chauffeur heeft vrijdagmorgen op een parkeerplaats langs de snelweg A12 ter hoogte van Arnhem zes illegalen aangetroffen in de laadruimte van zijn vrachtwagen.

De vrachtwagenchauffeur, die voor een bedrijf in IJmuiden werkt, ontdekte vrijdagmorgen dat de vergrendeling van de laadklep van de vrachtwagen los was. De chauffeur had op de parkeerplaats de nacht doorgebracht. In de laadruimte trof hij de zes Aziatische mannen aan. Ze hadden zich verscholen tussen pallets met pvc-korrels. Hij waarschuwde de politie, die de mannen aanhield. Ook de vrachtwagenchauffeur is aangehouden, omdat zijn rol nog niet helemaal duidelijk is.

De politie weet volgens de woordvoerster nog niet of de illegalen op de parkeerplaats bij Arnhem in de vrachtwagen zijn geklommen. Het is ook mogelijk dat zij vanuit Duitsland zijn meegelift.

De Vreemdelingendienst van de regiopolitie Gelderland-Midden verhoort de mannen, die volgens de politie in goede gezondheid verkeren. De illegalen hebben allen verklaard dat zij asiel willen aanvragen. Daarom zal de politie hen na verhoor overbrengen naar het Aanmeldcentrum in Zevenaar, waar zij aan de gewone asielprocedure kunnen beginnen.