DEN HAAG - Delegaties van het Nederlands en Belgisch kabinet onder leiding van de premiers Balkenende en Verhofstadt gaan dinsdag een stukje varen op de Lek om elkaar beter te leren kennen. Volgens een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst er geen officiële agenda, maar passeren ongetwijfeld tal van onderwerpen de revue, zoals de veelbesproken IJzeren Rijn en de problemen met de scheepvaart op de Westerschelde.

Verhofstadt neemt de ministers Michel (Buitenlandse Zaken), Reynders (Financiën), Anciaux (Mobiliteit en Vervoer) en Flahaut (Landsverdediging) en staatssecretaris Simonet (Europese Zaken) mee.

Balkenende, die het initiatief voor het ongebruikelijke samenzijn heeft genomen, laat zich vergezellen door De Hoop Scheffer (Buitenlandse Zaken), Zalm (Financiën), De Graaf (Bestuurlijke Vernieuwing), Peijs (Verkeer en Waterstaat), Kamp (Defensie) en staatssecretaris Nicolaï (Europese Zaken). De delegaties gaan aan boord in Schoonhoven. Per salonboot gaat het naar Rotterdam. Aanleiding is dat in beide landen net nieuwe regeringen zijn aangetreden.