SUSTEREN - De garage waarin de 11-jarige Lusanne van der Gun tijdens haar ontvoering waarschijnlijk heeft overnacht, staat in Susteren naast Café Huizinga. Dat heeft de 61-jarige eigenaresse van het etablissement, Elly Huizinga-Bongaarts, maandag gezegd.

Zij kent de verdachte van de ontvoering van Lusanne al veertig jaar. "Twee weken geleden vroeg hij of hij zijn auto in de garageboxen 15 en 14 naast mijn café mocht parkeren. Hij heeft tenminste een nacht in de auto geslapen", aldus Huizinga. De donderdag na de vrijlating van Lusanne ging de 63-jarige man terug naar Ryptsjerk.

Afgelopen vrijdag nam de politie Huizinga voor verhoor mee naar het bureau. "Ik had geen aangifte gedaan, omdat ik niet kon geloven dat hij iets met de ontvoering te maken zou hebben." Huizinga heeft het meisje niet gezien, want ze is niet in de garage geweest.

De vrouw verhuurt meerdere garageboxen. De verdachte kwam geregeld bij haar langs voor een kop koffie en daarom zag zij er geen kwaad in om de twee boxen die op dat moment nog vrij waren, te verhuren.

Huizinga weet dat het om een zilverkleurige auto ging met een stompe achterkant. "Hij vertelde dat hij kostbare tapijten bij zich had." Ze kan niet geloven dat het ontvoerde meisje waarschijnlijk in de auto zat. Sowieso vindt ze het onvoorstelbaar dat 'die aardige man', waar ze ooit iets mee heeft gehad, zoiets zou doen. "Misschien is het toch niet waar", hoopt Huizinga. "De deuren van mijn garages zijn namelijk allemaal bruin, terwijl het ontvoerde meisje heeft gezegd dat ze in een garage met twee groene kanteldeuren heeft geslapen."

Justitie wil nog niet bevestigen dat dit inderdaad de garage is waar Lusanne heeft overnacht.