DEN HAAG - De dader van een overval op een geldloper maandagochtend bij het postkantoor op het Jonckbloetplein in Den Haag is nog voortvluchtig.

De man maakte samen met een andere overvaller een geldkoffer buit. In de schermutseling die daaraan voorafging, raakte de geldloper gewond. De politie dacht aanvankelijk dat de man was neergeschoten, maar dat bleek na onderzoek niet het geval.

Zoektocht

Een van de overvallers is gearresteerd. De zoektocht naar de tweede dader is nog bezig. Een zoekactie in een park aan de Van Vredenburchweg in Rijswijk, volgens de politie de plek waar de overvaller zich schuilhield, leverde niets op. Rond 12.30 uur werd het zoeken daar gestaakt.

Vluchtauto

De daders staken eerder hun gestolen vluchtauto in brand. Ook de auto waarin ze naar het Jonckbloetplein kwamen, is uitgebrand. De politie heeft het plein voor onderzoek afgezet. Leerlingen van het Atlascollege, nabij de Van Vredenburchweg, moeten in het gebouw blijven. Het openbaar vervoer is omgeleid. Het is niet bekend hoeveel er buit is gemaakt.