DEVENTER - Het Openbaar Ministerie (OM) en de politieheropenen het onderzoek naar de moord op de 8-jarige Semiha Ozkanuit Deventer. Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt. Semihawerd op 14 februari 1991 in haar ouderlijke woning aan de KoninginJulianastraat dood aangetroffen.

Het OM denkt dankzij technische ontwikkelingen, waaronder demogelijkheden menselijk DNA te onderzoeken, een betere kans tehebben de zaak op te lossen.

Maandagavond wordt in het televisieprogramma Opsporing Verzochtaandacht aan de moord besteed. De politie hoopt dat mensen die infebruari 1991 in de omgeving van het slachtoffer woonden, zichmelden. Verder zoekt ze contact met de persoon die enige tijd na demoord een anonieme brief schreef. De briefschrijver beweerde teweten wie de moord had gepleegd.

Sectie wees uit dat Semiha seksueel was misbruikt en gewurgd. Zewas alleen thuis en had rond twaalf uur nog telefonisch contactgehad met haar moeder. Om drie uur trof de moeder het kind doodaan. Er hing een sterke gaslucht in de woning.