ZWOLLE - Op de snelweg A28 is zondagmorgen bij Zwolle doormist een ernstig ongeval gebeurd. Een nog onbekend aantalvrachtwagens, auto's en motoren was erbij betrokken. Eenmotorrijder kwam om het leven. Negen gewonden zijn naar hetziekenhuis vervoerd. Vier slachtoffers zijn er slecht aan toe. Huntoestand is vooralsnog stabiel.

Het ongeval gebeurde rond 07.00 uur. Onder de gewonden die naarhet ziekenhuis zijn vervoerd, zijn vijf motorrijders.Waarschijnlijk waren zij op weg naar de motorwedstrijd WK Superbikeop het TT-circuit in Assen. De andere gewonden zaten in een autodie achter op een vrachtwagen reed en in brand vloog.

Even voor de vrachtwagen reed een auto met een paardentrailer.Deze trailer is, vermoedelijk na een uitwijkmanoeuvre, van de autolosgeraakt. Drie motorrijders kwamen in botsing met de trailer. Eenvan hen is de omgekomen man, een 43-jarige inwoner van Duiven. Detwee andere motorrijders zijn zwaargewond geraakt. Het paard in detrailer mankeerde niets.

Grote ravage

De A28 was tussen de afritten Ommen en Nieuwleusen innoordelijke richting tot 13.30 uur afgesloten. Het ongevalveroorzaakte een grote ravage. De wrakken van auto's en motorenstonden en lagen over een lengte van ongeveer een halve kilometerverspreid over de weg.

Naar het ontstaan van het ongeluk doet de dienst TechnischeVerkeersanalyse van de politie uitgebreid onderzoek, dat mogelijkenkele dagen duurt. Hoe de trailer, die gezekerd had moeten zijn,heeft kunnen losschieten, is nog niet bekend. "We gaan naar elkfacet kijken", aldus een politiewoordvoerder.