BRUSSEL - De werkloosheid in de Europese Unie stabiliseert. In maart is de werkloosheid uitgekomen op 6,7 procent van de beroepsbevolking in de 27 lidstaten. Dit percentage ligt gelijk aan dat van een maand eerder. Dat maakte het Europees statistische bureau Eurostat woensdag bekend.

 Voor de vijftien landen van de EU die de euro hebben ingevoerd staat de werkloosheid op 7,1 procent. Dat is conform de gemiddelde verwachting van analisten. Het is de derde maand op rij met dit werkloosheidscijfer.

Nederland heeft nog steeds de laagste werkloosheid van de EU met 2,6 procent, iets lager dan een maand eerder toen het cijfer uitkwam op 2,7 procent. In Slowakije is het percentage werklozen het hoogst (9,8 procent). Ook in Spanje zitten veel mensen zonder baan (9,3 procent).

Jongeren
Eurostat schat dat er bijna 16 miljoen mensen in de EU zonder werk thuis zitten. Daarvan wonen er bijna 11 miljoen in de eurozone.

De werkloosheid onder jongeren (onder 25 jaar) kwam in maart in de 27 EU-lidstaten uit op 14,5 procent. Ook hier heeft Nederland het laagste werkloosheidscijfer (5 procent). Griekenland en Italië hebben het hoogste percentage werkloze jongeren (beiden 21,8 procent).