RECIFE - De Braziliaanse luchtmacht heeft zondag in de Atlantische Oceaan drie lichamen gevonden van inzittenden van het neergestorte toestel van Air France. Later trof een Frans marineschip een lijk aan.

Daarmee komt het totaal aantal geborgen slachtoffers op zes. De luchtmacht vond zaterdag de eerste lijken (twee mannen) en wrakstukken van de Airbus A330-200.

Stoelen en een deel van een vleugel werden geborgen. Het toestel verdween bijna een week geleden met 228 mensen aan boord.

Volgens de militaire woordvoerder zijn de lichamen 800 kilometer noordoostelijk van de Braziliaanse eilanden Fernando de Noronha gevonden.

Er zijn ''ongeveer honderd objecten'' gespot, maar door ongunstige weersomstandigheden zijn die nog niet geborgen. De gevonden lichamen gaan naar Fernando de Noronha en worden vandaar overgevlogen naar Recife op het vasteland.

Foutmeldingen

Een Franse onderzoekscommissie meldde zaterdag dat het vliegtuig 24 automatische foutmeldingen uitzond voordat de systemen van het toestel uitvielen.

De Airbus had problemen met het bepalen van de snelheid. Air France liet weten in verhoogd tempo snelheidsmeters bij de Airbus te vervangen.

Verder lieten de onderzoekers weten dat de automatische piloot van het toestel uitstond, voordat de Airbus neerstortte. Het is niet duidelijk of de automatische piloot niet werkte of dat hij was uitgezet.

Aanslag

Volgens de commissie waren de weersomstandigheden niet uitzonderlijk op het moment van de ramp. De commissie stelde dat niet kan worden uitgesloten dat er een aanslag op het vliegtuig is gepleegd, maar dat dit onwaarschijnlijk is.