LONDEN - De toch al zo geplaagde Britse premier Gordon Brown is zondag verder in het nauw gebracht. Het tabloid Mail on Sunday berichtte zondag over een e-mail van minister van Handel, Peter Mandelson, die weinig vleiend voor Brown is.

In de e-mail noemt Mandelson, een zwaargewicht binnen Labour, zijn partijgenoot ''stijf en onzeker''. Mandelson stelt dat Brown duidelijk minder goed in zijn vel zit dan de vorige premier Tony Blair.

Een woordvoerder van Mandelson zei tegen de BBC dat de e-mail van januari 2008 dateert en dat de woorden van de minister uit de context zijn gehaald.

Eerder deze week riep Mandelson de parlementariërs van Labour op geen handtekening te zetten onder een brief, waarin Brown wordt gevraagd ontslag te nemen.

Verkiezingen

Mandelson zei zondag voor de BBC dat als leden van Labour Brown blijven aanvallen de partij steeds meer schade zal oplopen. Verkiezingen worden dan onvermijdelijk.

Brown ligt al weken onder vuur omdat hij niet zou ingrijpen na onthullingen dat talrijke politici, onder wie ministers, zich verrijkten door buitensporige declaraties.

Bovendien leed Labour afgelopen week bij regionale verkiezingen in een groot deel van Engeland een grote nederlaag.

Peiling

Uit een peiling van You/GovChannel 4 News onder achthonderd leden van Labour blijkt dat de partij zeer verdeeld is over Brown.

Van de ondervraagden stelde 47 procent dat de premier moet vertrekken, terwijl 46 procent hem ook als kandidaat wil in de volgende parlementsverkiezingen.