EMMEN - In Emmen zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee woonboerderijen en één woning in vlammen opgegaan. Er zijn geen gewonden gevallen, zei een politiewoordvoerder zondag.

Tijdens een gang naar het toilet ontdekte een bewoner vlammen onder het rieten dak op de woonboerderij. De bewoners konden op tijd het pand verlaten, de boerderij ging in vlammen op.

Het vuur sloeg over naar een naastgelegen, tot woning verbouwde rietgedekte schuur. De twee bewoners daarvan verlieten bijtijds hun woning, het pand brandde af.

Drie kwartier later rukten brandweerlieden opnieuw in Emmen uit, nu voor een boerderijbrand enkele kilometers verderop. De bewoner had juist even bij de drie kinderen gekeken die in het aangebouwde gastenverblijf lagen te slapen.

Onder de rieten kap van dit verblijf sloegen de vlammen naar buiten. De man haalde zijn vrouw en kinderen uit het pand. Het verblijf brandde volledig af, de woonboerderij kon worden gered.

Onderzoek

Een team van twintig agenten onderzoekt momenteel de drie branden. Een woordvoerder van de politie heeft dat zondag bekendgemaakt.

Volgens de politie gaat het om een ernstige zaak waarbij brandstichting niet kan worden uitgesloten. De gedupeerden hebben elders een tijdelijk onderkomen gevonden.

Burgemeester Cees Bijl van de gemeente Emmen heeft toegezegd extra toezicht in te schakelen.

Branden Emmen