MEXICO-STAD - Inferno in een kinderdagverblijf in Mexico: zeker 35 kinderen onder de twee jaar hebben de dood gevonden door een felle brand. Tientallen kinderen en zeker zes volwassenen raakten gewond.

De meeste slachtoffers, onder wie ook baby's, zijn gestikt in de rook. Een deel van het dak van het kinderdagverblijf stortte door de brand in.

Ruim veertig kinderen zijn in het ziekenhuis opgenomen wegens rookvergiftiging en brandwonden. Een deel van de zwaargewonden is overgebracht naar een gespecialiseerd ziekenhuis over de grens in de Amerikaanse staat Arizona.

De ramp gebeurde vrijdag in Hermosillo, de hoofdstad van de staat Sonora in het noordwesten van Mexico aan de grens met de Verenigde Staten.

Na het bekend worden van de brand, haastten vertwijfelde ouders zich naar de plek des onheils om hun kinderen te zoeken.

Taferelen

Lokale media berichtten over hartverscheurende taferelen. Wanhopige ouders sloegen muren kapot om bij hun kinderen te kunnen komen.

Toen de brand uitbrak, waren er ongeveer 140 kinderen in het door de overheid gerunde dagverblijf. Een groot deel deed een middagdutje. Over de oorzaak van de brand is officieel nog niets bekend.

Opslagplaats

Volgens lokale media zou de brand zijn begonnen in een opslagplaats voor autobanden naast het kinderdagverblijf. De eigenaren ontkennen dat de brand in het bedrijf is ontstaan.

De Mexicaanse president Felipe Calderón toonde zich geschokt door de tragedie en betuigde zijn deelneming. De federale autoriteiten stuurden een ploeg gespecialiseerde artsen en medisch materieel naar Sonora.

Brand kinderdagverblijf