LONDEN - Een rechtbank in Londen heeft donderdag twee mannen tot levenslang veroordeeld voor de moord op twee 23-jarige Franse studenten in juni vorig jaar.

Dat meldt de

BBC

. De twee waren de flat van een van de Fransen in het zuiden van Londen binnengedrongen, bonden hen vast, martelden hen en staken hen 244 keer met een mes. Daarna staken ze de woning in brand.

De twee ontkenden dat zij de twee Fransen hadden vermoord. De een moet ten minste veertig jaar uitzitten, de ander ten minste 35 jaar.

De rechter zei dat hij niet had bepaald dat zij de rest van hun leven achter de tralies moeten doorbrengen, omdat zij relatief jong (33 en 23 jaar) zijn.

Aandacht

De zaak kreeg niet alleen veel aandacht door de gruwelijke dood van de slachtoffers. Kort na de arrestatie van de twee werd bekend dat een van hen zes weken voor de moorden op borgtocht was vrijgelaten, nadat hij voor handel in gestolen goederen was opgepakt.

Hij had echter een eerdere veroordeling voor onder meer gewapende roofovervallen niet uitgezeten, maar dat was door administratieve tekortkomingen bij justitie niet opgemerkt.

Vrees

Bovendien had hij tegen een gevangenisarts de vrees geuit dat hij iemand kon vermoorden, maar daarvan was geen melding aan de autoriteiten gedaan.

Minister Jack Straw van Justitie heeft de nabestaanden van de twee Fransen zijn excuses aangeboden voor de fouten die de Britse justitie heeft gemaakt.