MADRID - Wanda Rikkers (25), de moeder van het vermoorde meisje Rowena Rikkers, en haar 32-jarige vriend Mike J. hebben ingestemd met hun uitlevering aan Nederland. Zij deden dit donderdag voor het gerechtshof in Madrid. Dit meldde het Franse persbureau AFP donderdagavond. Het hof in Madrid beslist over uitleveringsverzoeken.

Volgens een anonieme bron bij de Spaanse justitie wordt J. binnen enkele dagen aan de Nederlandse autoriteiten overgedragen. De uitlevering van Wanda Rikkers kan nog enkele weken duren omdat zij gezondheidsproblemen heeft.

Het stel werd medio december aangehouden in Murcia in verband met de dood en gruwelijke verminking van Wanda's dochtertje Rowena, door de vindplaats van haar onthoofde lichaampje bekend als het Meisje van Nulde. Het jongere zusje Rochelle, dat tijdens de aanhouding bij haar moeder verbleef, is inmiddels in Nederland ondergebracht bij de zus van haar vader.

De twee hadden bij hun arrestatie in Murcia al laten weten zich niet te zullen verzetten tegen uitlevering. Hun transport van Murcia naar de hoofstad Madrid liet lang op zich wachten.

/NIEUWSMoeder Rowena aangehouden in Spanje