TEL AVIV - De partijraad van de Arbeidspartij in Israël heeft besloten voorlopig deel te blijven uitmaken van de regering van nationale eenheid onder aanvoering van de rechtse Likud-premier Sharon. Dat meldden Israëlische media donderdagavond.

Het uiterst linkse deel van de Arbeidspartij, geleid door voormalig minister Beilin, had aangedrongen op beëindiging van regeringsdeelname. De opstandige partijleden vinden dat Sharon "destructief is" voor het vredesproces in het Midden-Oosten.

Het zogeheten Centrale Comité van de Arbeidspartij was het in overgrote meerderheid niet eens met het voorstel van Beilin en de zijnen. Minister van Defensie en partijleider Ben-Eliezer hield zijn partijgenoten voor dat weglopen uit de regering zeker zal leiden tot een oorlog tussen Israël en de Palestijnen.

Van de 1700 leden die het comité telt, kwam ongeveer eenderde opdagen om te stemmen, aldus de krant Haaretz. Volgens het dagblad zou Beilin willen aansturen op afsplitsing van de partij, maar naar eigen zeggen heeft hij daarvoor vooralsnog geen plannen.

/DOSSIERMidden-Oosten