ROTTERDAM - Bij inspectie van de kade aan de Bergse Linker Rottekade die zondagmiddag gedeeltelijk verzakte, zijn twee zwakke plekken aangetroffen. Het Hoogheemraadschap Schieland heeft besloten nog dinsdagavond te beginnen met het verstevigen van de kade van de tussenboezem.

De werkzaamheden gaan woensdag waarschijnlijk door. De maatregelen zijn doorgesproken met Geo Delft, het grondmechanisch onderzoeksbureau.

Een stuk kade van de tussenboezem aan de Bergse Linker Rottekade verzakte zondagmiddag. Ongeveer 50.00 liter water stroomde uit de tussenboezem naar een lager gelegen sloot. Het water zorgde alleen voor wat schade aan een volkstuin en was geen moment een bedreiging voor de nabijgelegen wijk Nieuw-Terbregge.

Niet gezien

Volgens een woordvoerder van het Hoogheemraadschap zijn de nieuwe zwakke plekken dinsdagochtend ontdekt. "Bij eerdere inspecties zijn die plekken niet opgevallen omdat ze waarschijnlijk zijn voortgekomen uit lichte door droogte veroorzaakte scheuren die niet goed met het blote oog zijn waar te nemen. Die zijn vermoedelijk langzaamaan groter geworden."

Volgens de woordvoerder blijft het Hoogheemraadschap de kade, net als afgelopen dagen, extra goed in de gaten houden.