OLDEBERKOOP - De 11-jarige Lusanne van der Gun uit het FrieseOldeberkoop, die vorige week op weg naar school werd ontvoerd,moest onderweg naar Limburg in de kofferbak liggen. Ze bracht tweenachten in een auto in een garage met groene kanteldeuren door,vlakbij een woning. Dat vertelde korpschef F. Wagenaar van depolitie Friesland maandag in het tv-programma Opsporing Verzocht.

Lusannne verbleef al die tijd in Limburg en vermoedelijk Belgiëen Duitsland. Ze droeg verband voor haar ogen. Zo heeft ze met eenvan de ontvoerders ook een patatje gegeten op een terras langs deweg, vlakbij een spoorbaan. Ook heeft ze een aantal keren naast deauto in de berm geplast. "Waarschijnlijk was ze ook toengeblinddoekt", aldus Wagenaar.

De politie is op zoek naar mensen die de mannen met hetgeblindoekte meisje hebben gezien in Limburg, België of Duitsland.Ze spraken beiden Nederlands en zijn blank.

Verrekijker

Lusanne van der Gun werd vorige week maandag door een man in eenauto ontvoerd toen ze met een vriendin naar school fietste. Dedader heeft daarvoor met een verrekijker staan turen, aldus depolitie. Het meisje kwam woensdagavond bij een hotel in Venloaanlopen, nadat zij in de omgeving uit een auto was gezet.

De politie maakte eerder maandag bekend dat de man die haar inde auto - een grijze stationcar - lokte tussen de 50 en 60 jaar oudis en dat hij een Ajax-traingsjasje droeg. De man bij wie ze laterin de auto stapte is ongeveer zestig jaar, droeg een lichtoverhemd, een donkere broek en een bril met goudkleurig montuur.

Ook mensen die de grijze stationcar met deuken hebben gezien,kunnen bellen met het speciale telefoonnummer (0800-9993999).Verder zoekt de politie mensen die iets verdachts hebben gezien bijhet station in Roermond, waar Lusanne in een telefooncel naar huisbelde.