JOHANNESBURG - Het Openbaar Ministerie in Zuid-Afrika heeft de aanklacht tegen zes mannen die verdacht werden van verkrachting van een baby, ingetrokken. Dat heeft de Zuid-Afrikaanse radio donderdag gemeld.

Volgens de radio besloten de aanklagers de zaak te laten vallen, omdat er onvoldoende bewijs zou zijn. Een DNA-test wees uit dat de mannen niets te maken hadden met de verkrachting van het negen maanden oude meisje.

De zaak Baby Tshepang, die in oktober werd verkracht nadat haar -jarige moeder haar bij een vriend had achtergelaten, schokte niet alleen het land maar leidde internationaal tot protest.

Aids

Misbruik van kinderen van vijf tot vijftien jaar komt in Zuid-Afrika veel voor. Vorig jaar alleen al werden bij de politie .000 gevallen van kinderverkrachting gemeld. Volgens officiële cijfers werden vorig jaar 65.000 kinderen misbruikt.

Het vermoeden bestaat dat verkrachting van kinderen te maken heeft met de mythe dat seksueel contact met een maagd de man beschermt tegen aids en hem zelfs van die kwaal zou kunnen genezen. In Zuid-Afrika zijn 4,7 miljoen mensen geïnfecteerd met het HIV-virus.

/NIEUWSOpnieuw verkrachting van Zuid-Afrikaanse baby