ITALIE - De Italiaanse premier Berlusconi dreigt juridische stappen te nemen tegen oppositieleider Piero Fassino. Fassino beschuldigde Berlusconi onlangs van het leiden van een lastercampagne tegen de voormalige centrumlinkse regering, zo berichtten de Italiaanse kranten maandag.

Aanleiding van de recente rel is de affaire omtrent de overname van Telekom Serbia door het Italiaanse Telekom Italia in 1997, waarbij verscheidene linkse regeringsfunctionarissen uit die periode smeergelden zouden hebben aangenomen.

In verklaringen voor een parlementaire onderzoekscommissie werden Romano Prodi, premier ten tijde van de affaire en de huidige voorzitter van de Europese Commissie, leider Fassino van de Democraten van Links (DS) en Lamberto Dini, oud-minister van Buitenlandse Zaken, beschuldigd van het aannemen van miljoenen lires tijdens de overname. Die commissie wordt geleid door een lid van Berlusconi's centrumrechtse coalitie.

Fassino beschuldigde dit weekeinde Berlusconi van het organiseren van het hele schandaal en excessieve berichtgeving omtrent de overname via door Berlusconi gecontroleerde media.