DUIVEN - Een politiewagen is zondagavond in Duiven over de kop geslagen toen agenten te abrupt hun auto keerden om een scooterrijder aan te houden. De agenten raakten niet gewond, maar de auto is zwaar beschadigd.

Kort voor het ongeluk kregen de agenten in de opvallende politieauto een melding van een gewelddadige scooterroof in Duiven. Toen zij de mogelijk gestolen scooter met hoge snelheid middenop de straat zagen rijden wilden zij die laten stoppen, maar moesten daarvoor keren. Bij die manoeuvre raakte de politiewagen zwerfkeien in de wegberm en sloeg om. De scooterrijder ging er vandoor.

Zeven jongens op motoren, brommers en scooters belaagden een -jarige Duivenaar, die zelf ook op een scooter reed. Een duopassagier gaf de Duivenaar een duw, zodat hij bijna omsloeg en begon hem te slaan. Een ander zag kans de sleutel uit het slot van het voertuig te trekken.

De Duivense jongen, die volgens zijn verklaring de zeven jongens niet kende, kreeg de sleutel weer te pakken en wilde wegrennen, maar een man uit het gezelschap achtervolgde hem en dreigde hem met een vuurwapen. Daarop gaf de jongen de sleutel af. De zeven mannen verdwenen met de gestolen scooter.