OLDEBERKOOP - Zo lang haar ontvoerder nog niet gevonden is, mag de 11-jarige Lusanne van der Gun nog niet naar school. Dit heeft directeur J. Nijboer van basisschool de Tjongeling maandag gezegd na een gesprek met de moeder van Lusanne.

"Omdat Lusanne zoveel informatie heeft die nog niet naar buiten mag worden gebracht, vindt de recherche het beter dat ze nog niet naar school gaat", aldus Nijboer. Lusanne van der Gun werd vorige week maandag door een man in een auto ontvoerd. Lusanne kwam woensdagavond bij een hotel in Venlo aanlopen, nadat zij in de omgeving uit een auto was gezet. De dader is spoorloos.

Zaterdag liet de moeder van het meisje nog weten dat ze haar dochter deze week naar school stuurt, zodat Lusanne haar oude leventje zo snel mogelijk kan hervatten. Na een gesprek met de politie werd dit afgeraden in het belang van het onderzoek.

Klasgenoten

Nijboer heeft begrip voor de situatie. "Klasgenoten gaan natuurlijk vragen stellen aan Lusanne. Zij willen ook weten wat er met haar is gebeurd. De kans is groot dat Lusanne in de vertrouwde omgeving iets los zal laten." De directeur voegt er aan toe dat als het opsporen van de dader maanden gaat duren, er een andere oplossing moet worden gezocht.

De politie Friesland wil geen commentaar geven.