AMSTERDAM - De ouders van Máxima Zorreguieta zijn niet uitgenodigd voor het huwelijk van hun dochter met kroonprins Willem-Alexander. Burgemeester Cohen van Amsterdam heeft dit donderdagmorgen tijdens een persconferentie bevestigd.

Leden van de actiegroep Spoken Uit het Verleden vroegen tijdens de bijeenkomst welke 'ongewenste' gasten voor het huwelijk zijn uitgenodigd.

Cohen sprak tijdens de persconferentie over de voorbereidingen voor het huwelijk.

De politie-inzet tijdens het huwelijk kost 5 miljoen euro, zo bleek tijdens de bijeenkomst. Dit bedrag komt bovenop de 2,8 miljoen euro die de gemeente Amsterdam voor het huwelijk uittrekt. Van de 5 miljoen euro gaat, volgens plaatsvervangend korpschef Van Riessen, 2 miljoen euro naar personeelskosten.

De politie zal tijdens de rijtoer die het bruidspaar op de dag van het huwelijk maakt toezicht houden vanaf daken. Ook beveiligt ze het gebied met camera's.

De politie zet 2 februari in totaal 6000 agenten in. Ongeveer van hen zijn afkomstig van korpsen van buiten Amsterdam. Langs de route zet de politie 1000 agenten in. Een deel van hen zal burgerkleding dragen.

/DOSSIERMáxima