UTRECHT - De politie van Utrecht heeft zaterdag gemeld dat ze nog drie slachtoffers heeft achterhaald in de afpersingszaak rond zuivelonderneming Campina.

Een echtpaar is eind mei zo ernstig ziek geworden na het eten van stracciatellayoghurt dat ze enkele dagen moesten worden opgenomen in een ziekenhuis. Het andere slachtoffer is in dezelfde periode ziek geworden na het eten van chocoladevla.

Vorige week maakte de politie bekend dat een 45-jarige man heeft toegegeven dat hij Campina via internet had afgeperst. De man zette zijn dreigementen kracht bij door thuis muizenkorrels in toetjes te doen die hij vervolgens terugzette in de koeling in een supermarkt. Een vrouw werd in juni ziek na het eten van een besmet bakje. Ze had de kwark gekocht bij een AH-supermarkt in het zuiden van het land. Daarop haalden Campina en Albert Heijn zoveel mogelijk producten terug. Daarin werden echter geen giftige stoffen gevonden.

Door de publiciteit rond de zaak meldde het echtpaar, dat eind mei ziek was geworden, zich begin deze week bij de politie. Vrijdag werd het laatste slachtoffer achterhaald.

De politie en het Openbaar Ministerie hebben geen enkele reden om te denken dat er nog meer producten zijn besmet. De rechtszaak tegen de 45-jarige verdachte begint naar alle waarschijnlijkheid half oktober.