ASSEN/MEPPEL - Officier van justitie M. Wolters heeft woensdag voor de rechtbank in Assen zestien jaar cel geëist tegen de 21-jarige K.S., wegens moord op de 34-jarige Simone Pouwels uit Meppel. De man uit Kosovo heeft zijn ex-vriendin op 26 juli vorig jaar met acht messteken om het leven gebracht.

Dat gebeurde voor de ogen van haar 5-jarig zoontje Twan. Het jongetje hing zelfs schreeuwend aan de arm van S. om hem tegen te houden, zo bleek woensdag. "Ik heb er spijt van dat ik nu in de gevangenis zit, het kind alles gezien heeft en geen moeder meer heeft", klonk S. woensdag berouwvol.

Het drama gebeurde vlakbij de woning van Simone, die als beveiligingsbeambte werkte in het opvangcentrum in Hoogeveen. S., die op 16-jarige leeftijd Kosovo ontvluchtte, verbleef daar nadat hij zich met valse papieren als alleenstaande minderjarige asielzoeker (AMA) had aangemeld.

In afwachting van een verblijfsvergunning kreeg hij een relatie met zijn latere slachtoffer. Hij ging bij haar wonen. De relatie liep echter stuk, waarna S. volgens de officier van justitie het plan opvatte de vrouw te doden.

Uit psychiatrische rapporten blijkt dat de man tijdens zijn daad volledig toerekeningsvatbaar was. Wel wordt hij door de deskundigen als egocentrisch omschreven.

De rechtbank doet 30 januari uitspraak.