EDE - De politie is nog op zoek naar een verdachte in de zaak Katja Leendertz. Dat stelde de politie woensdag.

De politie hield vorige week kort na de vermissing van het meisje twee mannen van 20 en 61 jaar uit Leersum aan, maar die zijn inmiddels weer vrijgelaten. Naar een derde persoon is de politie nog op zoek.

De twee aangehouden mannen worden, net als de vader van het meisje, verdacht van onttrekking van Katja aan het ouderlijk gezag van de moeder. Het meisje werd vorige week in Ede tegen haar wil meegenomen in een auto.

De politie kreeg al snel na de verdwijning van het meisje te horen dat de vader haar had meegenomen, maar hield desondanks alle opties open.

Amber Alert

De recherche verspreidde zelfs een Amber Alert in de hoop het kind te vinden. Tegen de vader, die zijn dochter meenam naar de Verenigde Staten, werd een internationaal verzoek tot aanhouding verspreid.

Een Amerikaanse rechter kende de voogdij over Katja eerder toe aan de vader. De politie onderzoekt hoe de man ondanks het aanhoudingsverzoek naar het buitenland kon komen.

De advocaat van de vader heeft een klacht ingediend over het politieoptreden in de zaak. Een politiewoordvoerder wil verder geen mededelingen doen over de kwestie.