WASHINGTON - Een schietpartij op een universiteit in Grundy in de Amerikaanse staat Virginia heeft woensdag drie mensen het leven gekost. De slachtoffers zijn de decaan van de juridische faculteit, een docent en een student. Er zijn drie zwaargewonden.

Bekijk video

Volgens de politie is de schutter een 43-jarige buitenlandse student die woensdagochtend te horen had gekregen dat het faculteitsbestuur hem wegens zijn aanhoudende slechte prestaties niet langer als student wilde handhaven.

De man heeft de decaan en de docent van zeer korte afstand doodgeschoten in hun werkkamer. "Het was net een executie", zei een politiearts tegen de nieuwszender CNN. Op de kleding van de slachtoffers waren kruitsporen te zien, een bewijs dat de schoten van zeer dichtbij zijn afgevuurd.

Nadat hij de decaan en de docent had doodgeschoten, ging de schutter de trap af en schoot in de hal van het gebouw vier studenten neer met een semi-automatisch wapen. Een van de vier overleed ter plaatse. De anderen zijn zwaargewond in een ziekenhuis opgenomen. Uiteindelijk slaagde een aantal studenten erin de dader te overmeesteren en hem aan de politie over te dragen.

Een arts die de verdachte onlangs had behandeld wegens stress, zei op de televisie dat hij de man beschouwde als een 'levende tijdbom'. Hij zou in geestelijke problemen zijn geraakt toen hij voor de tweede maal dreigde te mislukken in het eerste studiejaar.

Op de faculteit, de Appalachian School of Law, zijn ongeveer 170 studenten ingeschreven. De omgekomen decaan van de faculteit is Anthony Sutin, die tijdens de ambtsperiode van Clinton op het ministerie van Justitie werkte.

Voor het bekijken van de video's heeft u RealPlayer