PARIJS/RIO DE JANEIRO/BRASILIA - De zoektocht naar het verdwenen Air France-toestel is ook tijdens de nachtelijke uren doorgegaan. Volgens de Franse regering is er echter nog maar weinig hoop om overlevenden te vinden.

Brazilië, Frankrijk en Spanje doen aan de actie mee, evenals enkele koopvaardijschepen. Brazilië heeft vijf vliegtuigen, twee helikopters en drie schepen ingezet.

Een Frans marineschip voer vanaf de kust van West-Afrika naar het vermoedelijke rampgebied midden op de Atlantische Oceaan. Vanuit Senegal worden ook Franse militaire vliegtuigen ingezet. Spanje doet mee met een verkenningsvliegtuig.

Radar

's Nachts kan niet op zicht worden gezocht, maar wel met de radar. Ook kan worden geprobeerd elektronische signalen op te vangen.

Volgens de Braziliaanse luchtmacht hebben piloten van een Braziliaans toestel, dat onderweg was van Europa naar Brazilië, in de buurt van Senegal mogelijk brokstukken gezien van het ramptoestel.

Volgens de Braziliaanse vicepresident José Alencar heeft de piloot van het toestel van luchtvaartmaatschappij TAM mogelijk ''iets in brand'' gezien in de Atlantische Oceaan.

Vermist vliegtuig