ROTTERDAM - In Rotterdam zijn maandagmiddag de 273 teams onthaald die dit jaar deelnemen aan de Roparun, een non-stopestafetteloop van Parijs naar de Maasstad.

De deelnemende ploegen, die elk acht hardlopers tellen, zijn zaterdagmiddag gestart in Parijs en hebben sindsdien een afstand van ruim 500 kilometer afgelegd.

Vele tienduizenden enthousiaste Rotterdammers stonden op de Coolsingel om de renners te onthalen, die vanaf een uur de finish passeerden.

Onder hen bevond zich burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam. Volgens de organisatie deden zich geen ongeregeldheden voor.

Op Herhaling

Winnaar van Roparun 2009 is het team Op Herhaling geworden, dat de race met een gemiddelde snelheid van 16,5 kilometer per uur won.

De tweede plaats was voor het team Cegelec Runners. De derde plek werd veroverd door het team Tieleman-EECV runners1.

Het is de achttiende keer dat de jaarlijkse Roparun wordt georganiseerd. De opbrengst van de loop is bestemd voor de zorg aan kankerpatiënten.

Opbrengst

Het is nog niet duidelijk hoeveel geld de race heeft opgebracht. Dat wordt pas eind juni bekendgemaakt. Vorig jaar werd met 253 teams een recordbedrag van 4,3 miljoen euro opgehaald.