PARIJS - Het Franse vliegtuig dat maandag waarschijnlijk in de Atlantische Oceaan is gestort, had een Nederlandse passagier aan boord. Dat meldde het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag maandag.

Een woordvoerster kon nog geen nadere gegevens verstrekken over de identiteit van de Nederlander. Wel is bekend dat het om een man gaat.

Het ministerie in Den Haag gaat ervan uit dat er niet meer Nederlanders aan boord waren.

Volgens een woordvoerster van Buitenlandse Zaken heeft een medewerker van de Nederlandse ambassade in Parijs samen met de Franse autoriteiten de passagierslijst doorgenomen.

Het ministerie verwacht in de loop van de dinsdag een definitief inzicht te hebben.

Brazilianen

Onder de vermoedelijke slachtoffers zijn behalve de Nederlander ook 61 Fransen, 58 Brazilianen, en 26 Duitsers.

In het vliegtuig zaten verder onder meer negen Chinezen, negen Italianen, vijf Britten, twee Amerikanen, twee Marokkanen, een Belg en een Turk.

Eerder op de dag had de Franse minister Jean-Louis Borloo nog gezegd dat de meeste passagiers van het ramptoestel Brazilianen waren. Dit bleek uiteindelijk niet het geval.

 

Bliksem

Het toestel was met 216 passagiers en twaalf bemanningsleden onderweg van de Braziliaanse stad Rio de Janeiro naar Parijs. Enkele uren na vertrek kwam het vliegtuig boven de Atlantische Oceaan in zwaar weer terecht.

Vermoedelijk is het ramptoestel door de bliksem getroffen en in zee gestort. Alle inzittenden zijn waarschijnlijk omgekomen.