ZWOLLE - Door een botsing vrijdagmorgen tussen een goederentrein en een passagierstrein op het station in Zwolle is forse schade aan het spoor ontstaan. Bij de botsing raakte iemand lichtgewond.

De locomotief van een goederentrein botste tegen de zijkant van de stoptrein naar Utrecht. Beide treinen reden in dezelfde richting.

Een passagier liep lichte verwondingen op aan zijn hand, toen hij probeerde na de botsing uit het raam te klimmen, meldden de politie en spoorbeheerder Prorail.

Drie wagons van de goederentrein, die melkproducten vervoerde, en twee wagons van de passagierstrein ontspoorden. Delen van de rails zijn verbogen.

Toedracht

De Spoorwegpolitie, de Inspectie Verkeer en Waterstaat en Prorail doen ter plaatse onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De verwachting is dat de herstelwerkzaamheden het hele weekend gaan duren.

De botsing leidde meteen tot veel stremmingen van het treinverkeer rond Zwolle. In de loop van de middag wordt het treinverkeer vanuit Zwolle in de richtingen Groningen, Leeuwarden, Emmen, Deventer en Hengelo weer hervat.

Een lezer van NU.nl maakte een fotoserie van het ongeval.

Treinbotsing Zwolle