AMSTERDAM - De 12-jarige Robienna is donderdagavond laat in Amsterdam om het leven gekomen door huiselijk geweld. De politie heeft haar moeder en de ex-vriend van de moeder, die ook gewond raakten, aangehouden in dezelfde woning aan de Nova Zemblastraat in de Spaarndammerbuurt.

De 37-jarige moeder ligt nog in een ziekenhuis, liet de politie vrijdag weten.

De 48-jarige man zit vast. Hij kon op het politiebureau worden behandeld aan zijn verwondingen.

Reanimeren

Agenten troffen een hectische situatie aan toen ze donderdagavond rond elf uur ter plekke kwamen. Ze probeerden het kind nog te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. De politie kan nog niet zeggen wat zich precies in de woning heeft afgespeeld.

Buurtbewoners hebben geschokt gereageerd op het familiedrama. Bij de woning hebben ze bloemen neergelegd en kaarsjes aangestoken.

Ze komen vrijdagavond bijeen om hun verhaal te doen en steun te zoeken bij medewerkers van Slachtofferhulp. Ook burgemeester Job Cohen komt hier zijn medeleven betuigen.

School

De Sint Aloysiusschool, waar het meisje op zat, heeft de leerlingen vrijdagochtend geïnformeerd over het drama. De ouders van de leerlingen hebben een brief mee naar huis gekregen, aldus een woordvoerder van de school. Dinsdag komt slachtofferhulp langs.

Op de Hyvespagina van Robienna laten vrienden berichtjes achter om hun medeleven te betuigen.

Overleden meisje Amsterdam