TEGUCIGALPA - Een aardbeving met een kracht van 7,1 op de schaal van Richter heeft donderdag het Centraal-Amerikaanse land Honduras getroffen.

Het epicentrum lag ruim 60 kilometer ten noordoosten van het eiland Roatán en ongeveer 10 kilometer onder de zeebodem. Dat heeft de Amerikaanse geologische dienst gemeld.

Een kind van vijftien jaar is als gevolg van de aardbeving op het vasteland van Honduras om het leven gekomen toen het huis waarin het woonde, instortte.

Elders raakte een persoon gewond door instorting van een pand. Er is schade in grote delen van het noorden van Honduras. Het eiland Roatán ligt ongeveer 60 kilometer van de kust van het land verwijderd.

Tsunamiwaarschuwing

Roatán is een belangrijk vakantieoord in de Caribische Zee, waar veel toeristen komen om te duiken, te snorkelen en dolfijnen te bekijken. Het eiland is omringd door het op een na grootste koraalrif ter wereld.

De autoriteiten hebben voor Honduras, Belize en Guatemala enige tijd een tsunamiwaarschuwing laten gelden, maar die is snel weer ingetrokken, meldde de internetsite van de Hondurese krant El Heraldo.