DEN HAAG - Pieter van Vollenhoven heeft op 21 mei (Hemelvaartsdag) in Zevenaar de ouders bezocht van Karst T..

De Rijksvoorlichtingsdienst bevestigde donderdag een bericht hierover in de Volkskrant.

Van Vollenhoven kwam namens de koninklijke familie zijn medeleven betuigen met de nabestaanden van de man die op Koninginnedag in Apeldoorn een drama veroorzaakte, aldus het dagblad.

Karst T. reed op 30 april met zijn auto door een afzetting heen, waarbij hij zeven mensen doodde. Ook T. zelf kwam om het leven. De man zou het op de bus van de Oranjes hebben gemunt.

Voorzitter

Hij bezocht de familie niet in zijn hoedanigheid als voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. De koninklijke familie nam een week na de aanslag in Apeldoorn kennis van een eenmalig interview dat de ouders van Karst gaven aan het ANP.

De aangeslagen ouders vertelden perplex te zijn door de daad van hun zoon. ''Het is onbegrijpelijk en verbijsterend'', zeiden ze.

Verwerking

Van Vollenhoven, die zelf ook in de open bus van de Oranjes zat op Koninginnedag, had een week na het drama nog moeite met de verwerking ervan.

''De beelden komen steeds terug'', zei de echtgenoot van prinses Margriet. Van Vollenhoven vierde op 30 april zijn zeventigste verjaardag.