VOLENDAM - Jan Smit en Yolanthe Cabau van Kasbergen zijn uit elkaar. De twee vormden tweeënhalf jaar lang een droompaar, maar nu is het sprookje voorbij. Dat heeft het management van de zanger en de tv-presentatrice/actrice dinsdag bekendgemaakt.

De twee namen de beslissing voor de breuk al even geleden, laat manager Aloys Buijs weten. ''Maar ze hebben ervoor gekozen het nog even stil te houden totdat zij alles op een rijtje hadden.''

Jan en Yolanthe lieten eerder nog samen een huis bouwen in Volendam. Daar trokken ze vorig jaar augustus in. Wat de reden van de breuk is, is nog niet officieel bekendgemaakt.

Wesley Sneijder

Het gerucht gaat dat Yolanthe Jan niet trouw is geweest. De actrice/presentatrice werd de afgelopen tijd meerdere malen gezien met voetballer Wesley Sneijder. Zaterdagnacht werden de twee gezien in het Hilversumse en Amsterdamse uitgaansleven.

Trouwen

Jan en Yolanthe lieten gedurende hun relatie geen moment onbenut om de pers te laten zien hoe gelukkig ze met elkaar waren. Zo liet het koppel doorschemeren dat ze in de toekomst graag wilden trouwen en een gezin wilden stichten.

De brunette zei een maand eerder nog tegen een tijdschrift: ''Natuurlijk wil ik graag trouwen met Jan en hij andersom ook met mij, maar het heeft geen haast. Als hij me morgen vraagt, zeg ik wel ja natuurlijk. Maar over drie jaar ook, ik zit niet te wachten.''

Tatoeage

Smit liet in maart nog een tatoeage zetten voor zijn vriendin. Op zijn onderarm staat in het Spaans vrij vertaald 'voor altijd één met jou, Y'. Cabau van Kasbergen had een Spaanse vader en is geboren op het Spaanse eiland Ibiza.

Jan en Yolanthe uit elkaar