DALLAS - Artsen van een ziekenhuis in het Noord-Texaanse Wichita Falls hebben donderdag overeenstemming bereikt over een schikking met een 67-jarige man wiens penis zij per ongeluk hebben verwijderd tijdens een blaasoperatie in 1999. De advocaten van het slachtoffer hebben niet bekend gemaakt hoeveel hij heeft ontvangen voor het verlies van zijn jongeheer.

De man leed aan blaaskanker. De artsen zouden zijn blaas en mogelijk ook een deel van zijn prostaat verwijderen. Omdat zij ten onrechte vreesden dat de ziekte was uitgezaaid naar zijn geslachtsorgaan, besloten zij tijdens de operatie om dat ook maar meteen weg te snijden, zonder de patiënt daarover te raadplegen. Tot zijn grote schrik werd deze vervolgens ontmand wakker.

Volgens zijn advocaten zijn hij en zijn vrouw de schok nooit te boven gekomen. Daarom klaagde hij hen aan wegens nalatigheid, ook al omdat later bleek dat het weefsel van zijn mannelijkheid helemaal niet was aangetast door de kanker. Hij eiste een schadevergoeding van 5 miljoen dollar.